03 Loft

Opdracht: Ontwerp een loft voor de eigenaren van een kunstcollectie. Verwerk in het ontwerp het eindbeeld van het gedane daglichtonderzoek. Een van de bewoners beoefend een therapie waarvoor ook een ruimte in de loft ontwerpen moet worden.

Concept

De loft bestaat uit een woongedeelte en een therapie ruimte waar integratieve kinder therapie wordt uitgevoerd. Deze therapie is erop gericht om het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van kinderen te laten groeien.

In de loft komt het daglichtonderzoek, de fragiele kunst en de therapie samen.

Ik heb ervoor gekozen om de loft asymmetrisch in te delen zodat de ruimte zich meer openstelt voor het binnenvallende daglicht. Het lijnen spel dat ontstaat door de asymmetrische element vormen de zichtlijnen naar de getoonde kunstwerken. De asymmetrische elementen houden de ruimte spannend en levendig. De trap is het hoofdelement geworden waaraan alle andere ruimtes verbonden zijn. De trap is uitzichtpunt, boekenkast, doorgang en opgang in een.

In de therapie ruimte heb ik mijn daglicht onderzoek verwerkt. De twee ramen geven mooi difuus licht. De lichtbundels kruisen elkaar waardoor er een mooi patroon in de ruimte zichtbaar is.

Foto
Plattegrond
Plattegrond
Doorsnede BB
Doorsnede AA